Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
STEM: Mezi zahraničními osobnostmi vítězí u Čechů papež

Domácí zpravodajství

STEM: Mezi zahraničními osobnostmi vítězí u Čechů papež

ČTK / 26. 1. 2016 17:52

Ze zahraničních osobností vnímají Češi nejpříznivěji papeže Františka a slovenského premiéra Roberta Fica. Dobře si vede také britský premiér David Cameron. Uvedla to agentura STEM. Od posledního průzkumu v roce 2013 si výrazně pohoršila německá kancléřka Angela Merkelová.

Ze světa

Papež František navštíví Švédsko u příležitosti výročí reformace

Vlastní zpráva / 25. 1. 2016 14:06

Papež František navštíví Švédsko u příležitosti výročí reformace Papež František navštíví 31. října letošního roku  švédské město Lund. Tato historická návštěva se uskuteční u příležitosti společné oslavy 500. výročí reformace. Půjde o první návštěvu papeže ve Švedsku od cesty Jana Pavla II. v roce 1989,  uvádí oficiální stránky švédské luterské církve.

Domácí zpravodajství

V Praze přistála první skupina křesťanských běženců z Iráku

ČTK / 25. 1. 2016 8:41

V Praze přistála první skupina křesťanských běženců z Iráku Na pražském letišti Václava Havla přistálo včera letadlo s první skupinou deseti křesťanských uprchlíků z Iráku. Letadlo dosedlo ve 14:38. Uprchlíci buli ještě včera převezeni do rekreačního střediska Okrouhlík u Jihlavy, kde budou několik měsíců.

Domácí zpravodajství

Dohoda mezi Hradem a církví by mohla být koncem příštího týdne

ČTK / 23. 1. 2016 11:25

Dohoda mezi Hradem a církví by mohla být koncem příštího týdne Dohodu o vydání dvou nemovitostí na Pražském hradě podepíšou prezident Miloš Zeman s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou pravděpodobně v druhé polovině příštího týdne. Podle memoranda uzavřeného loni v létě by dohoda měla být uzavřena do konce ledna.

Ze světa

Papež František uznal mučednictví rodáka od Svitav

církev.cz / 22. 1. 2016 12:48

Papež František uznal mučednictví rodáka od Svitav Papež František dnes schválil dekret o mučednictví sudetoněmeckého kněze P. Engelmara Unzeitiga, přezdívaného jako Anděl z Dachau. P. Unzeitig zemřel roku 1945 na skvrnitý tyfus poté, co v koncentračním táboře dobrovolně navštěvoval bloky s nemocnými lidmi. Dekret otevírá cestu k blahořečení, termín není ještě stanoven.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)