Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup Dominik Duka dnes přivítal na vánočním obědě téměř tři stovky bezdomovců

Archiv zpráv / MiH / ČTK / 25. prosince 2012 1:00

Praha - Pražský arcibiskup Dominik Duka přivítal dnes na vánočním obědě téměř tři stovky bezdomovců, seniorů, uprchlíků, lidí postižených, osamělých a na okraji společnosti. Oběd na Boží hod vánoční pro ně uspořádala letos počtrnácté komunita Sant'Egidio. Duka všem popřál, aby přes všechnu nepřízeň a zimu měli trošku radosti v srdci a měli také odvahu se poprat s těžkostmi, které kolem nich jsou.

"Ať vám bůh dá pocit, že je s vámi a pomůže, abyste našli své místo," řekl. Všem požehnal a připil si s nimi sklenkou šampaňského. Hosté zasedli v poledne tradičně ke stolům v sále kardinála Berana v Arcibiskupském paláci na Hradčanech a letos poprvé také v sále kapucínského kláštera na Loretánském náměstí. Jako tradičně se podávala polévka s játrovými knedlíčky, svíčková, pečená kachna či kuře se zelím a knedlíkem. Jako dezert pak vánoční cukroví a ovoce. Každý host dostal speciálně pro něj připravený vánoční balíček, někdo v něm měl bundu, jiný ponožky či teplou šálu a všichni hygienické potřeby.

O hosty se staralo kolem 60 dobrovolníků, někteří servírovali menu, jiní usedli za slavnostně prostřený stůl spolu s hosty. Na Štědrý den a dnes dostali rybí polévku a vánočku také bezdomovci na lodi Hermes. Ubytovnu navštěvuje pravidelně už od roku 2008 manželka prezidenta Livia Klausová a předává jim drobné dárky. "Pro mnohé je to smutné období, a proto se jim v těchto dnech chceme více věnovat a mluvit s nimi o jejich problémech a dát jim psychickou podporu," shrnul ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)