Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vychází publikace shrnující statistické údaje o katolické církvi v Česku

Domácí zpravodajství / juml / APHA / 8. ledna 2013 11:13
Vychází publikace shrnující statistické údaje o katolické církvi v Česku

Obal knihy Katolická církev v České republice
Autor: Apha.cz / APHA

Praha -
Knižní publikaci s nejaktuálnějšími údaji o životě katolické církve v České republice vydává v těchto dnech Česká biskupská konference ve spolupráci s Karmelitánským nakladatelstvím. 

„Tato publikace si neklade za cíl přesvědčovat o úspěších církve. Předkládá svědectví o živoucí instituci, kterou římskokatolická církev je,“ říká v úvodním slově předseda ČBK kardinál Dominik Duka. Podle jeho slov se tak čtenáři dostává do rukou přehledná práce o současném životě i organizační struktuře zdejší římskokatolické církve, která volně navazuje na tzv. Bílou knihu o církvi.

Čtenář v informační publikaci získá kontakty na jednotlivá biskupství (včetně znaků a personálního obsazení), seznámí se s církevními hnutími i přehledem mužských a ženských řeholí a kongregací. Ačkoli je publikace věnována katolické církvi v České republice, nechybí v ní ani základní údaje o světové církvi v čele s papežem Benediktem XVI.

Publikace vychází v těchto dnech a bude k dostání v síti Karmelitánského nakladatelství.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)