Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Japonsko usiluje o zápis památných křesťanských míst na seznam UNESCO

Archiv zpráv / MiH / Radiovaticana.cz/Vlastní zpráva / 30. ledna 2013 17:29

Japonsko - Japonská vláda usiluje o zapsání míst spojených s křesťanskou historií země na seznam památek UNESCO. Informovala o tom agentura Asia News. Guvernéři prefektur Nagasaki a Kumamoto předložili ministrovi kultury Hakubunovi Shimomurovi seznam třinácti oblastí, ze kterých asi polovina souvisí s přítomností křesťanů.

Vyniká mezi nimi kostel v Oura v Nagasaki, zasvěcený 26 křesťanským mučedníkům– sv. Pavla Mikiho a druhů, kteří zde byli ukřižováni na sklonku 16. století (1597). Budova byla již v roce 1933 prohlášena národní památkou a vloni pak národním poutním místem. Dále na seznamu figurují další místa křesťanského mučednictví a část katakomb, kde se věřící ukrývali před císařovým pronásledováním. Příští měsíc by tokijská vláda měla seznam podstoupit k posouzení Organizaci OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO), která se k žádosti vysloví do září tohoto roku.

Křesťanství přišlo do Japonska roku 1549, tedy mnohem později, než buddhismus. Víru v Krista přivezl na palubě portugalské obchodní lodi svatý František Xaverský. Na přelomu 16. a 17. století se objevily první protikřesťanské edikty, jejichž proklamace byly stále razantnější a které byly se stále rostoucí krutostí uplatňovány v praxi. Kolem poloviny 17. století byly japonské ostrovy zbaveny všech misionářů. Zákaz přijímání a šíření křesťanství byl v Japonsku zrušen až roku 1873.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)