Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Hokejový pohár biskupa Vokála vyhrál tým Salaš Hradec Králové

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 3. března 2013 14:03
Hokejový pohár biskupa Vokála vyhrál tým Salaš Hradec Králové

Vítězný tým HC Salaš Hradec Králové
Autor: Tomáš Chlouba

Chrudim - Ve včerejším finálovém utkání křestanské amatérské hokejové ligy (KAHL) porazil tým Salaš Hradec Králové Klofany Chrudim 4:3. V napínavém zápase hradecký tým nečekaně otočil nepříznivé skóre 0:3 a získal tak pohár biskupa královéhradecké diecéze Jana Vokála. V zápase o třetí místo obhájila ŘKF Polička výsledkem 2:0 třetí pozici z minulého roku nad nováčkem ligy HC Vraníci Slatiňany. KAHL je pořádaná v rámci královéhradecké diecéze a jejím cílem je v průběhu roku spojit nejen ty, kteří si zamilovali hokej, ale také ty, kteří se zároveň hlásí ke křesťanským hodnotám.

Malý hokejový zázrak

Finálový zápas v Poličce, který začal v sobotu o půl dvanácté, zahájil ofenzivněji tým Salaše, který aktivně napadal, první třetina ale nakonec přes mnohé šance zůstala bez gólu. Ve druhé třetině se tlak obrátil a bránit se tentokrát musela Salaš a Klofanům se podařilo dvě šance proměnit. V druhé minutě třetí třetiny dokonce stav navýšili na 3:0. Na nepříznivou situaci dvěma góly rychle zareagoval hradecký útočník Marek Valla. V desáté minutě Salaš srovnala a o ani ne 20 vteřin později se dostala do vedení díky brance Radka Pérka.

"Včerejší vítězství Salaše hodnotím jako malý hokejový zázrak. Obrat z 0:3 na 4:3 během několika minut se ani jinak hodnotit nedá," uvedl pro Christnet.cz jeden z nejaktivnějších hráčů vítězného týmu Marek Bambula.

Myšlenka na KAHL vznikla začátkem roku 2011 a letos se ligy účastnilo celkem šest týmů. Minulý ročník získal ligovou trofej, Biskupský pohár, který pro soutěž věnoval královéhradecký biskup Jan Vokál, tým HC Klofani z Chrudimi.

"V týmu vůbec není rivalita, všichni jsme rádi, že se vidíme, zdravíme se i při střídáních. Dokonce s námi byl hradecký ligový dorostenec a prohlásil, že nikdy nehrál v týmu, kde by byla tak skvělá atmosféra," zhodnotil pro MF Dnes atmosféru celé ligy univerzitní kaplan a aktivní hráč Salaše Tomáš Petráček.

Konečné pořadí KAHL 2012/2013:

1. HC Salaš Hradec Králové 

2. HC Klofani

3. ŘKF Polička

4. Vraníci Slatiňany

5. HC Piksla Pardubice

6. HC Zilvar Rychnov nad Kněžnou

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)