Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V kapli prachatického hospice byl uložen relikviář s krví Jana Pavla II.

Domácí zpravodajství / MiH / Proglas.cz / 7. dubna 2013 10:04

Prachatice - Zdobený pozlacený relikviář s kapkou krve bl. papeže Jana Pavla II. byl uložen v kapli hospice sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích. Hospici ji věnoval polský kardinál Stanislaw Dziwizs.

V pátek proběhla v kapli prachatického hospice slavnostní bohoslužba, během níž byly uloženy ostatky blahoslaveného papeže Jana Pavla II. Právě tomuto papeži je kaple zasvěcena. Je dokonce nejstarší kaplí tohoto jména na světě. V den pontifikovy beatifikace 1. května 2011 ji dedikoval českobudějovický sídelní biskup Jiří Paďour. Ten také sloužil slavnostní bohoslužbu, během níž relikvii uložil do prostoru v kříži.

"Úplně původně s tou myšlenkou (požádat o věnování ostatků) přišla jedna z našich úžasných lékařek a já, když jsem si tu myšlenku zvnitřnil, tak s takovým naivním zápalem jsem se do ní vrhnul. Pán Bůh zřejmě miluje blázny a tak tento bláznivý nápad se nakonec realizuje," zavzpomínal na původ myšlenky ředitel hospice Robert Huneš. Zmíněnou lékařkou je paní Anna Shánilcová: "To byl už jenom logický důsledek toho, že kaple v hospici je zasvěcená Janu Pavlu II. Když hospic začínal, tak to bylo krátce po smrti a Jan Pavel II. vlastně ukázal lidem na celém světě jak se má žít až do samého konce. Takže o tom je hospic – o životě až do posledního dechu," řekla k nápadu lékařka.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout na www.proglas.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)