Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Ouellet je ochotný setkat se v Římě s arcibiskupem Bezákem

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 6. října 2013 17:54
Kardinál Ouellet je ochotný setkat se v Římě s arcibiskupem Bezákem

Kardinál Marc Ouellet
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Bratislava - Prefekt Kongregace pro biskupy kardinál Marc Ouellet, který se podílel na odvolání trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, ve čtvrtek přijel do Bratislavy na čtyřdenní plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí (CCEE). Při této příležitosti uvedl, že je ochotný se v Římě s Bezákem osobně setkat. Zhruba stovce příznivců, která přišla osud slovenského duchovního připomenout v čtvrteční podvečer ke katedrále sv. Martina, kde kardinál sloužil mši se ale vyhnul a do katedrály raději vstoupil spolu s arcibiskupem Zvolenským bočním vchodem.

Právě Ouellet poslal více než před rokem arcibiskupovi Róbertu Bezákovi dopis s 11 otázkami, ty se týkaly například financování diecéze, názorů na celibát, eutanázii, potraty, ale třeba i stylu oblékání, nebo zda Bezák kněze neodrazoval od každodenního slavení mší.

V rozhovoru pro tiskové oddělení KBS Ouellet k odvolání Bezáka uvedl: "Svatý Otec se rozhodl po velmi důkladném, osobním obeznámení se s tímto případem. Chci upřímně poděkovat členům Konference biskupů Slovenska (KBS) za jednotu a věrnost Svatému Otci i v takto bolestivé situaci. Rovněž chci upřímně poděkovat všem věřícím za postoj věrnosti a důvěry vůči Svatému Otci i svým duchovním pastýřům. Provázím Mons. Bezáka svojí modlitbou. Pokud projeví zájem, jsem připravený se s ním v Římě setkat."

I dnes během bohoslužby, kterou v katedrále sv. Martina v Bratislavě celebroval bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, připomněli osud Róberta Bezáka jeho příznivci a příbuzní tím, že během bohoslužby drželi jeho fotku. Podle deníku Sme.sk Zvolenský tentokrát vstoupil do katedrály hlavním vchodem a dokonce se setkal s rodiči odvolaného arcibiskupa, kteří ho poprosili, aby jejich synovi pomohl a zároveň mu poděkovali za to, co udělal dosud.

Podle agentury SITA by Bezák od prosince začít působit v Itálii. Bratr oblíbeného slovenského arcibiskupa Jozef pro agenturu uvedl, že by měl působit ve městě Busollengo nedaleko Verony v klášteře řehole redemptoristů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)