Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ruská pravoslavná církev označila vyslání vojáků na Ukrajinu za "mírovou" misi

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 2. března 2014 17:45
Ruská pravoslavná církev označila vyslání vojáků na Ukrajinu za

Vladimír Putin, prezident Ruské federace
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Moskva / Aktualizováno - Ruská média dnes citovala prohlášení Ruské pravoslavné církve Moskevského patriarchátu, ve kterém označila Putinovo rozhodnutí vyslat vojáky na ukrajinský Krym za “mírovou” misi, informuje o tom britská veřejnoprávní stanice BBC.

“Doufáme, že mise ruských bojovníků zaměřená na ochranu svobody a kulturní původnosti [Ukrajinců] se nesetká s nejrůznějším násilným odporem, který by mohl vést k rozsáhlým ozbrojeným střetům,” stojí v prohlášení.

V odpovědi Ukrajinská pravoslavná církev, formálně podřízená moskevskému patriarchátu, vyzvala ruského patriarchu k využití svého vlivu k odvrácení ruské invaze, s odkazem, že takové jednání odporuje biblickému učení. Odpověď patriarchy Kirilla byla zveřejněna na webu Moskevského patriarchátu.

„Odpovídám na vaši prosbu a ujišťuji vás, že udělám všechno, co je v mých silách, abych přesvědčil všechny, v jejichž rukou se nyní nachází moc, že nelze připustit, aby umírali pokojní lidé na Ukrajině, v zemi drahé mému srdci“, napsal mimo jiné Kirill

Ukrajinský velvyslanec při OSN Jurij Sergejev dnes ruského prezidenta Vladimíra Putina vyzval ke stažení vojska s ohledem na blížící se začátek předvelikonočního půstu, který v pravoslaví začíná v pondělí. “Pokud se chce projevit jako křesťan, spíše než aby připravoval jak nás zabít, by se za nás měl modlit,” řekl Sergejev.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)