Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Další schůzka církví s ČSSD a hnutí ANO se bude konat za týden

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 18. března 2014 11:51
Další schůzka církví s ČSSD a hnutí ANO se bude konat za týden

Logo webu Služba veřejnosti, který referuje o prospěšnosti církve pro společnost
Autor: ČBK

Praha - Další schůzka církví se zástupci sociálních demokratů a hnutí ANO se uskuteční 25. března večer. Budou opět vyjednávat o snížení náhrad za nevydaný majetek i o dohodě, jaká by měla být úloha církví ve společnosti. ČTK to včera řekl generální sekretář České biskupské konference Tomáše Holub.

Na začátku února požadoval vyjednávací tým ČSSD a ANO k církevním restitucím snížení náhrad za nevydaný majetek zhruba o 13 miliard korun, úpravu inflační doložky a účelové zavázání náhrad. Zástupci církví to ale odmítají.

Podle současné dohody má stát církvím během 30 let jako náhradu za nevydaný majetek vyplatit 59 miliard korun navýšených o inflaci. Církve podle zákona o majetkovém vyrovnání mají dostat nemovitý majetek, o který byly za komunismu připraveny, v hodnotě zhruba 75 miliard korun. Zároveň se během 17 let církvím má postupně až na nulu snížit příspěvek na podporu činnosti, který dnes činí asi 1,5 miliardy korun ročně. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)