Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kostely v Hradci Králové budou otevřeny celý týden

Domácí zpravodajství / kir / / 16. května 2014 10:51
Kostely v Hradci Králové budou otevřeny celý týden

Ilustrační foto: katedrála Svatého Ducha v Hradci Králové
Autor: Wikipedia.org / ŠJů / Creative Commons

Hradec Králové - Ve dnech 19. – 25. května se otevřou brány a mříže hradeckých kostelů. Během „Týdne otevřených kostelů“ budou připraveny filmy s křesťanskou tématikou, přednášky, koncerty, divadelní představení. V pátek 23. května zároveň proběhne „Noc kostelů“.

Královéhradecké biskupství se nechalo inspirovat známou „Nocí otevřených kostelů“ a letos se rozhodlo otevřít dveře některých kostelů na celý týden. Spolu s dobrovolníky napříč církvemi připravili na každý den pestrý kulturně-duchovní program.

Týden otevřených kostelů bude zahájen v pondělí v 16 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Následně budou v kině Bio Centrál ke zhlédnutí filmy „Ivetka a hora“, dokument o spirituální zkušenosti slovenské dívky, a film „Všetky moje děti“ o misii faráře v romských osadách. Dále se uskuteční diskuse na téma „Stopy Boha na Youtube“ s katolickým knězem Liborem Všetulou. V úterý bude promítán film „Devátý den“ natočený podle reálného příběhu kněze z 2. světové války. Po filmu proběhne diskuse s historikem, teologem a akademickým kaplanem Tomášem Petráčkem. Den bude zakončen filmovým představením „Poslední vrchol“ o dobrém knězi, který zemřel při sestupu hory Moncayo.

Ve středu se uskuteční přednáška a diskuse na těma „Solidarita, spravedlnost a evangelium“ s biskupem Václavem Malým, který je předsedou rady Iustitia et Pax při České biskupské konferenci. Ve čtvrtek proběhne představení Robinson Crusoe v podání Divadla Víti Marčíka a koncert poprockové křesťanské kapely „smille back“ z Letohradu. Na závěr dne je možné se zúčastnit večeru příběhů ze života s názvem „Ježíši, kdo vlastně jsi?“, který je zaměřen na přiblížení podstaty křesťanské víry a osoby Ježíše Krista, doprovázený křesťanskou rokovou kapelou „Dry Bones“ z Třebíče. Na pátek připravily jednotlivé královehradecké farnosti ve svých kostelích vlastní program v rámci „Noci kostelů“. 

V sobotu organizátoři nabízejí zastavení ve shonu dní při večerním setkání se zpěvy, zamyšlením a modlitbou za svitu svící. Na neděli je připraven program pro rodiny s dětmi. Nejprve bude slavena eucharistická bohoslužba pro rodiny, následována zahradní slavností, kterou připravily Školské sestry de Notre Dame.

Podrobný program, bližší informace k jednotlivým akcím, promítaným filmům a k osobnostem, které během „Týdne otevřených kostelů“ vystoupí, je k dispozici na webových stránkách www.tyden-kostelu.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)