Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na státní svátek 28. října se uskuteční 8. ročník Modlitby za domov

Domácí zpravodajství / juml / ekumenickarada.cz / 22. října 2014 20:39
Na státní svátek 28. října se uskuteční 8. ročník Modlitby za domov

Logo Modlitby za domov
Autor: ekumenickarada.cz

Praha - Při příležitosti oslav vzniku samostatného československého státu proběhne na státní svátek 28. října 2014 a následně 3. listopadu 2014 akce Modlitba za domov. Letos to je již osmý ročník slavnosti, kterou spolu s partnery připravuje Ekumenická rada církví.

Současný ročník nese podtitul „Rodina mi dává kořeny i křídla“ a je zaměřen právě na rodiny, jako připomenutí 20. výročí Mezinárodního roku rodiny vyhlášeného OSN.

Program festivalu 28. října začíná v Praze v Komunitním centru Matky Terezy v 9.30 hodin slavností modlitbou patnácti církví ČR za naši vlast a domovy. Od 10.00 hodin se děti mohou těšit na divadelní představení „Princ Egyptský“ a poté až do odpoledne na soutěže o ceny a workshopy v dílničkách. Pro děti od 4 let je program přístupný i bez doprovodu rodičů. Ti se tak mohou nerušeně zaposlouchat od 11.00 hodin do koncertu kapely NEON a od 12.00 hodin do koncertu JAVORY BEAT. Celý program bude možno shlédnout na www.hopetv.cz a stránkách Modlitby za domov v on-line přenosu.

Přímý přenos České televize hostí 28. října od 15.00 hodin městská část Praha 3 v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na nám. Jiřího z Poděbrad. Komponovaného pořadu s povídáním odborníků v ekumenické slavnosti se může zúčastnit každý, kdo přijde ve 14:45 do kostela. Vedle zajímavých hostů, např. Rut Kolínské, zakladatelky mateřských center nebo Libora Michálka, senátora a dalších, zazní v přímém přenosu ojedinělý koncert spojení Spirituál Kvitentu a Musica Bohemica. Celý pořad provází modlitby a požehnání vlasti. Moderuje Martina Kociánová a biskup Dušan Hejbal.

 Pro odbornou veřejnost je pak určena 3. listopadu otevřená konference v prostorách pražského arcibiskupství. Jde o inspirativní setkání lidí z MASek (místních akčních skupin), obcí a neziskovek, ale také církví, novinářů, úředníků, ekonomů a politiků, kteří se na jedné půdě sejdou a vyměňují si zkušenosti z praxe i názory na vývoj na venkově. Téma konference „Venkov fandí rodině“ napovídá, že se bude povídat o prorodinných aktivitách, tvorbě strategií podporujících rodinu a komunitní život, podpoře života rodin ve venkovském prostoru.

 


 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 133)