Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Děti by měly vyrůstat v rodinách s otcem a matkou, zdůraznil papež František

Ze světa / MiH / ČTK / 18. listopadu 2014 15:55
Děti by měly vyrůstat v rodinách s otcem a matkou, zdůraznil papež František

Papež František v Evropském parlamentu
Autor: Pavlína / Hájková

Vatikán - Papež František zdůraznil, že děti by měly vyrůstat v rodinách tvořených otcem a matkou. Řekl to včera ve Vatikánu na úvod konference věnované úloze muže a ženy.

"Děti mají právo vyrůstat v rodině s tatínkem a maminkou, kteří jsou schopni vytvořit prostředí vhodné pro jejich vývoj a citové dospívání," citovala agentura AFP z výňatků papežova proslovu, které zveřejnil vatikánský rozhlas. 

Mezináboženská konference, které se účastní vysocí představitelé katolíků, židů, muslimů a dalších církví, potrvá tři dny. Jejím cílem je podle organizátorů znovu poukázat na krásu přirozeného svazku muže a ženy v manželství. 

Minulý měsíc se ve Vatikánu konala synoda s účastí nejvyšších činitelů katolické církve, na níž se za značného napětí probírala mimo jiné i homosexualita. Výsledkem bylo potvrzení dosavadního odmítavého postoje ke svazkům mezi osobami stejného pohlaví. 

Papež rovněž oznámil, že se příští rok zúčastní Světového setkání rodin, které se bude konat od 25. do 27. září ve americké Filadelfii.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)