Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Hradci Králové se uskuteční týden solidarity pro Blízký východ

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 26. listopadu 2014 12:38
V Hradci Králové se uskuteční týden solidarity pro Blízký východ

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Ian Muir / Creative commons

Hradec Králové - Ve dnech 8.-12. prosince se v Hradci Králové uskuteční Týden solidarity s ohroženými menšinami Blízkého východu s názvem „Jsem Jusúf, Váš bratr“.

V pondělí se koná v aule Biskupského gymnázia v 17.30 projekce  fotoreportáže Stanislava Krupaře mapující osudy syrských uprchlíků. Snímky dokumentující dramatickou cestu uprchlíků z Egypta do Evropy vyhrály letošní Czech Press Photo. Na projekci fotografií naváže beseda s fotografem a hosté budou mít možnost seznámit se s činností charit na Blízkém východě.

V úterý bude místem konání pestrého programu Bio Central. Od 17.30 svým dokumentem o Lališi, iráckém poutním místě, přiblíží Tomáš Petráň svět jezídů, specifické náboženské menšiny, která je častým terčem útoků a pronásledování. Blízkovýchodní křesťanství přiblíží přímo někteří syrští křesťané a odborník Jaroslav Franc. Návštěvníky čeká i výstava fotografií, hudební překvapení a ochutnávka dobrot.

Ve středu bude kardinál Dominik Duka předsedat bohoslužbě za ohrožené menšiny Blízkého východu. Po jejím skončení jsou účastníci zváni na besedu s kardinálem do Nového Adalbertina s názvem Náboženství v globálním světě – hrozba či naděje? Začátek bude od 20.45.

Týden završí čtvrteční benefiční koncert studentů Biskupského gymnázia B. Balbína v kostele Nanebevzetí Panny Marie v 17 hodin.

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na pomoc uprchlíkům z Blízkého východu prostřednictvím Charity ČR.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)