Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Včera se ve sv. Vítu sloužila mše za Olgu Havlovou

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz/red. / 5. ledna 2015 6:52
Včera se ve sv. Vítu sloužila mše za Olgu Havlovou

Ilustrační foto - pozvánka na zádušní mši
Autor: www.vdv.cz

Praha - Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové včera urpořádal vzpomínku na manželku prezidenta Václava Havla, která se věnovala zlepšení života lidí na okraji. Mši svatou bude v neděli 4. ledna 2015 od 10.00 hodin v katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha celebroval biskup Václav Malý, dlouholetý člen správní rady.

Bohoslužba se konala u příležitosti 25. výročí založení Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, který paní Olga založila v roce 1990 v tradici Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných. Od roku 1992 organizace působí pod názvem Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

Hlavním cílem nadace je pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným, chudým a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti. Paní Olga za přínos občanské společnosti obdržela řadu významných českých a zahraničních ocenění. Měla zásluhu na tom, že se změnil přístup k lidem se zdravotním postižením v naší společnosti. Výbor ve své činnosti pokračuje i po jejím odchodu a za dobu své existence přerozdělil potřebným přes 700 miliónů korun a podpořil téměř 25 tisíc jednotlivců.

Podle Českého rozhlasu se mše sv. zúčastnilo několik set lidí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)