Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Princ Charles chce být obráncem svobody vyznání. V Jordánsku připomněl pronásledování křesťanů

Ze světa / kir / / 9. února 2015 12:11
Princ Charles chce být obráncem svobody vyznání. V Jordánsku připomněl pronásledování křesťanů

Prince Charles
Autor: Flickr.com / Dan Marsh

Ammán (Jordánsko) - Britský korunní princ Charles vyjádřil podle serveru EuroZpravy.cz obavu, že po stávajících událostech na Blízkém východě zůstane jen "velmi, velmi málo" křesťanů. Následovník trůnu svá slova pronesl v Jordánsku, kde je na několikadenní oficiální návštěvě.

Charlese znepokojuje útlak, kterému jsou blízkovýchodní křesťanské komunity vystaveny ze strany islámských extremistů. Jejich současnou situaci nazval "trýznivou".

"Zároveň se ale obávám, že problémy Blízkého východu v brzké době nezmizí. A existuje proto riziko, že jich (křesťanů) tady zbude jen velmi, velmi málo," uvedl princ. V té souvislosti vyzval ke stavbě mostů mezi jednotlivými náboženstvími.

Pokud šestašedesátiletý Charles jednou usedne na britský trůn, stane se rovněž hlavou anglikánské církve. Získá tím titul "obránce víry". Princ se nicméně nechal slyšet, že ho nehodlá vztahovat pouze k anglikánskému ritu, ale naopak k obecné obraně svobody náboženského vyznání.  

Do Jordánska dnes večer odletí na státní návštěvu i prezident Zeman, který udělí jordánskému králi Abdalláhovi II. Řád bílého lva, nejvyšší české vyznamenání. Zeman to uvedl  v rozhovoru pro server blesk.cz.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)