Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Slovenský prezident navštívil papeže Františka, diskutovali i o případu arcibiskupa Bezáka

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 9. dubna 2015 17:31
Slovenský prezident navštívil papeže Františka, diskutovali i o případu arcibiskupa Bezáka

Slovenský prezident Andrej Kiska při audienci u papeže Františka
Autor: facebook.com/AndrejKiska

Vatikán - Andrej Kiska dnes poprvé ve funkci slovenského prezidenta navštívil Vatikán, kde ho na soukromé audienci přijal papež František. Na více jak půlhodinovém setkání spolu mluvili o úloze církve i osudu bývalého trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Kiska pozval papeže na návštěvu Slovenska.

“Věděl jsem, že přijdu za člověkem, který mě bude naslouchat, bude ke mně otevřený, bude mně možná chtít poradit a vyjádřit svůj názor. Přesně takový byl. Měli jsme hluboký rozhovor plný emocí,” shrnul krátce po návštěvě prezident své dojmy na facebookovém profilu.

Kiska a František se během rozhovoru shodli na tom, že úlohou církve jako instituce je přinášet do společnosti základní hodnoty - odpuštění, lásku, slušnost, porozumění. Slovenský prezident uvádí, že spolu hovořili například o “křtech dětí svobodných matek, nebo svatém přijímání pro lidi, kteří jsou rozvedení. Papež František zdůrazňoval to, co často hovoří - že si církev musí najít cestu ke každému člověku.”

“Dlouze jsme diskutovali o arcibiskupovi Bezákovi, i o tom, co nás na Slovensku trápí. Potvrdili se moje očekávání, s kterými jsem k papežovi Františkovi šel. Je to člověk, na kterého můžeme být hrdí a měli bychom mu popřát hodně síly a zdraví v snaze o lepší svět.”

Tiskové středisko Svatého stolce uvedlo, že prezident a papež hovořili o aktuální mezinárodní situaci i o důležitosti ochrany lidských práv. Témata vyjmenovaná Kiskou se v oficiálním komuniké neobjevují. Podle serveru Aktualne.sk se prezident nebude detailněji informovat o obsahu rozhovoru týkající se odvolaného arcibiskupa, protože jde o interní věc katolické církve.

 

Zaujala Vás tato zpráva? Sdílejte ji a šiřte dál...

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)