Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

Ze světa / kir / e-cirkev/redakce / 3. června 2015 11:59
Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

ilustrační foto
Autor: Facebookový profil německého Kirchentagu

Stuttgart - Přednášky, práce s Biblí, modlitby, bohoslužby, hudební pořady, divadelní představení nebo výstavy – takový program nabízí letošní Kirchentag. Toto mezinárodní setkání křesťanů se koná ve Stuttgartu od 3. do 7. června. Letošním motto je „ať moudrost vejde do našeho srdce“ (Žalm 90, 12). Kichentágu se účastí i zástupci českých církví,  např. synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml a synodní kurátorka Lia Valková. Na místo dnes také dorazily dva autobusy se skupinou věřících z Čech, které vypravila Ekumenická rada církví.

Německý Kirchentag se koná pravidelně již od roku 1949. Nabízí množství rozličných akcí. Setkání klade důraz na spojení osobní zbožnosti a společenské odpovědnosti. Bohatého duchovního i kulturního programu na Kirchentagu se v posledních letech účastní kolem 100 000 lidí z Německa a dalších zemí.

Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

Kirchentagu ve Stuttgartu se zúčastnilo odhadem 200 - 300 tisíc lidí
Autor: Facebookový profil německého Kirchentagu

Akce připomene i Jana Husa, od jehož mučednické smrti letos uplyne 600 let. Účastníci se mohou těšit také na česko-německý večer, při kterém bude příležitost nejen zúčastnit se společné bohoslužby, ale i možnost pohovořit s místními křesťany a také ochutnat české speciality.

Evangelický Kirchentag se koná pravidelně každý druhý rok a střídá s Katholikentagem. Dvakrát se již konaly i ekumenické Kirchentagy v Berlíně a Mnichově.

Magazin Christnet publikoval články o posledním Kirchentagu v Hamburku a setkání v Dráždanech v roce 2011. O rok dříve vyšel článek o ekumenickém Kirchentagu v Mnichově.

 

 

 

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)