Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Slavnostními bohoslužbami skončil za účasti desítek tisíc lidí Kirchentag ve Stuttgartu

Ze světa / kir / ČCE / redakce / 8. června 2015 10:15
Slavnostními bohoslužbami skončil za účasti desítek tisíc lidí Kirchentag ve Stuttgartu

Kirchentagu ve Stuttgartu se zúčastnilo odhadem 200 - 300 tisíc lidí
Autor: Facebookový profil německého Kirchentagu

Stuttgart - Slavnostními bohoslužbami s večeří Páně skončil v neděli 7. června pětidenní Německý evangelický Kirchentag ve Stuttgartu. Liturgii vedl zemský biskup July, kázala farářka Nora Steenová z Hildesheimu. Sbírka konaná při bohoslužbách byla rozdělena rovným dílem pro humanitární účely Diakonii - Katstrophenhilfe, Johanitům - Unfallhilfe a projektům na pomoc uprchlíkům. Desítky tisíc účastníků se při bohoslužbách rozloučily s festivalem s rozsáhlým spektrem nabídky.

Tržiště možností lákalo stovkami stánků s prezentacemi církevních a různých jiných neziskových organizací, přednáškové sály byly plné posluchačů i diskutujících, na několika pódiích v různých částech města se střídala klasická i populární hudba, pěvecké sbory a pódiové debaty na různá témata. Další program, večery setkání či koncerty nabízely sbory a farnosti v centru města i ve vzdálenějších čtvrtích. Hladký průběh Kirchentagu zajišťovalo 5 000 dobrovolníků a večeře Páně byla vysluhována na 78 místech. "Kolik bylo celkem návštěvníků, se dá těžko spočítat, ale číslo leží prý někde mezi 200 a 300 tisíci", uvádí mediální pracovnice evangelické církve Daniela Ženatá na portálu e-cirkev.cz.

Také české církve prezentovaly svoji činnost na stánku Ekumenické rady církví. Představily mimo jiné česko-německou spolupráci v příhraniční oblasti, projekt církevní školky v Chebu nebo nabídky rekreací (např i česko - německý pobyt v Krkonoších, o kterém jsme informovali i ve zpravodajství Christnetu).  Návštěvnící stánku ERC byli zváni i na Husovské slavnosti 2015 začátkem července do Prahy.  

V pátek večer se Češi podíleli na večeru nazvaném Bůh spojuje – kousek Prahy ve Stuttgartu, který se konal ve sboru Stuttgart-Mühlhausen. "Kromě česko-německých bohoslužeb a setkání starých i nových přátel se dostalo i na typické české občerstvení – Pražskou šunku", dodala Ženata.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)