Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prahou prošel Pochod pro rodinu, účastnila se ho přibližně stovka lidí

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 15. srpna 2015 19:25
Prahou prošel Pochod pro rodinu, účastnila se ho přibližně stovka lidí

Ilustrační foto
Autor: Mladikd.cz

Praha - Dnes prošel hlavním městem pátý ročník Pochodu pro rodinu. V den, kdy sexuální menšiny organizují pochod Prahou na závěr několikadenního festivalu Prague Pride, kterého se zúčastnilo podle policie zúčastnilo asi 15 tisíc lidí, svolali lidovci svůj vlastní pochod na podporu klasické rodiny: muž - žena - děti. Organizátory byli Mladí křesťanští demokraté a Hnutí Pro život ČR. Před samotným pochodem se uskutečnila konference na téma Perspektivy rodiny v 21. století.

Necelá stovka lidí dnes prošla centrem Prahy. "Pokud bychom ho dělali jakýkoliv jiný den, tak bychom nezískali takovou pozornost," řekl jejich místopředseda Jan Gregor. Téma rodiny podle něj nezaznívá tak často, jak by mělo. Právo na shromažďování a vyjádření názoru mají podle něj všechny strany. "V průvodu hrdosti jsou některé věci, které některým můžou připadat obscénní. Ale mají na ně právo," dodal Gregor pro ČTK. Za problematické považuje její spolufinancování festivalu z veřejných rozpočtů. Akce byla zakončena bohoslužbou v kostele sv. Jiljí.

Záštitu nad pochodem převzali místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), kardinál Dominik Duka, europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a pražský radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL). Bělobrádek, Duka ani Zdechovský ale nepřišli. "Je to smutná věc, že nás je tu jen pár a kousek vedle jsou desítky tisíc lidí. Věřím, že v budoucích letech bude poměr obrácený," řekl Wolf, který se pochodu i osobně účastnil, stejně jako senátor a starosta Vsetína Jiří Čunek.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)