Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Svátek republiky bude také ve znamení Modlitby za domov

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 27. října 2015 15:19
Svátek republiky bude také ve znamení Modlitby za domov

Logo akce Modlitba za domov
Autor: ekumenickarada.cz

Praha - Již devátý ročník setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov začne v Praze 28. října 2015, ve sváteční Den vzniku samostatného československého státu. Mottem letošního ročníku je "Buďte tvůrci pokoje." Modlitba za domov 2015 nabídne kulturní a duchovní program pro děti a dospělé, jenž se bude odehrávat na třech místech v Praze.

Konference místních akčních skupin

Pro odbornou veřejnost proběhne již v předvečer svátku Otevřená konference "Mít pevnou půdu pod nohama" místních akčních skupin České republiky. Dne 27. října od 13.00 hodin vystoupí v sále kardinála Berana v Arcibiskupství pražském starostové obcí, spolky, soukromí zemědělci, ale i představitelé státu nad tématikou ochrany půdy a krajiny a také nad rozvojovými projekty našeho venkova. Od 18.00 hodin následuje ekumenická slavnosti a koncert v katedrále na Pražském hradě - Modlitba za vlast, kterou vede kardinál Dominik Duka.

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu, zazpívá Asonance

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu se bude konat 28. října od 9.30 do 13.30 hodin v Komunitním centru Matky Terezy (U Modré školy 2337, Praha). Pro děti bude na festivalu připraveno divadlo Míši Dolinové, která také celý festival moderuje, představení "Trapas nepřežiju! aneb Ten řízek nezvedej." a také výtvarné a tvůrčí dílny s Mistrem Janem Husem. V rámci festivalu vystoupí od 12 hodin skupina Asonance s irskými a skotskými baladami. Bude vyhlášena výtvarná soutěž a samozřejmě celý festival budou doprovázet modlitby a přímluvy za naši vlast, město i osobní prosby, se kterými přijdou návštěvníci.

Bohoslužba v kostele Nejsvětějšího srdce Páně, účastní se Javory

Dne 28. října od 15.00 do 16.30 hodin akci uzavře přímý přenos slavnosti Modlitba za domov. Kdo přijede alespoň čtvrthodiny před začátkem přenosu do kostela uprostřed náměstí Jiřího z Poděbrad, může být ve vysílání a vidět, jak se takový pořad dělá. Vedle zajímavých hostů např. herečky Barbory Hrzánové nebo hudebníka Michaela Kocába či ministra obrany Martina Stropnického a lékaře a spisovatele Maxe Kašparů zazní v přímém přenosu i písně Hany a Petra Ulrychových a skupiny Javory. Představitelé všech církví v ČR se také budou za naši vlast modlit a udělí jí společně požehnání. Moderují Martina Kociánová a Dušan Hejbal. Koncert je realizován s podporou Městské části Praha 3.

Na všechny akce je vstup zdarma. Více na www.modlitbazadomov.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)