Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku

Domácí zpravodajství / kir / Apha /redakce / 7. prosince 2015 15:23
Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku

Antonín Nevola zemřel ve věku 48 let
Autor: sdbplzen.cz

Plzeň/ Praha / Fryšták - V pátek 27. listopadu 2015 zemřel ve věku 48 let po krátké závažné nemoci kněz a bývalý ředitel Salesiánského střediska mládeže v Praze-Kobylisích Antonín Nevola. Naposledy pracoval jako ředitel  Salesiánského střediska mládeže v Plzni, kde měl na starosti několik stovek plzeňských dětí nejrůznějšího věku i jejich rodiče.

Poslední rozloučení se konají dnes v 16.30 hodin v Plzni v kostele sv. Martina a Prokopa - pro farnost, Salesiánské středisko a přátele z Plzně (celebruje biskup František Radkovský), v úterý 8. prosince v 18.30 hodin v Praze-Kobylisích v kostele sv. Terezie - pro salesiánskou rodinu (celebruje biskup Karel Herbst) a ve středu 9. prosince  v 14.00 hodin ve Fryštáku v kostele sv. Mikuláše - pro rodinu, přátele a známé (celebruje provinciál Petr Vaculík). Jeho tělo bude uloženo do salesiánského hrobu na místním hřbitově.

Antonín Nevola se narodil 10. listopadu 1967 ve valašské vesnici Držková. K Donu Boskovi se dostal přes svého dědu, který mu o prázdninách předčítal z knížky jeho životopis. V 11 letech jel na první chaloupku (krycí název pro letní saleziánské tábory - pozn. red.)  s Karlem Herbstem a už zůstal se salesiány v kontaktu. Studoval železniční průmyslovku v Břeclavi. Po absolvování dvouleté vojenské služby nastoupil v roce 1988 na zastávku Dobrotice jako hláskař.

V roce 1990 nastupuje do noviciátu v Liptáni, který se pak přesunul do Hodoňovic. Tam skládá své první řeholní sliby. V témže roce 1991 zahajuje teologická studia v semináři v Praze. K salesiánům do Prahy-Kobylis přišel v roce 1993 coby asistent na dvouletou praxi. Po složení věčných slibů v roce 1997 a po ukončení studií teologie roku 1998 byl v Olomouci vysvěcen na kněze.

V roce 1998 se Nevola stal ředitelem Salesiánského střediska mládeže v Praze a byl jím 10 let. Byl to pro něho prostor, kde sloužil dětem a mladým lidem, do kterého se snažil vnášet charisma Dona Boska - laskavost, rozumnost a citlivost pro duchovní rozměr člověka. V září 2008 nastoupil do Plzně jako ředitel komunity a zároveň se ujal role ředitele Salesiánského střediska mládeže. Na konci října 2015 ulehl se zápalem plic, kvůli kterému byl nakonec i hospitalizován v nemocnici. Své nemoci nakonec podlehl.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)