Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Američtí Židé dostanou první košer marihuanu

Ze světa / kir / ČTK / 1. ledna 2016 8:08

Albany - Americká firma Vireo Health má již brzy začít nabízet marihuanu pro lékařské použití s certifikátem košer. Podle firmy její zdravotnické produkty z konopí, které nejsou určené pro kouření, získaly od Ortodoxní unie certifikát jako vyhovující podle zákona ortodoxních židů, který povoluje nebo zakazuje určitá jídla. Je to vůbec poprvé, kdy lékařské konopí získalo košer certifikát, uvedla agentura AP.

Ortodoxní unie udělila certifikát po kontrole zařízení firmy Vireo, kde se ujistila, že marihuana se zde pěstuje a zpracovává v souladu s košer normami. Patří mezi ně například i to, že rostliny jsou bez hmyzu.

Firma dodala, že certifikace jí umožní dodávat výrobky pacientům z židovské populace v New Yorku, která patří mezi největší v zemi. Začít nabízet produkty pacientům ve státně New York chce příští měsíc.

Kašrut, neboli košer, je hebrejské slovo označující rituální způsobilost. Používá se zejména v souvislosti s přísnými židovskými předpisy týkajícími se jídla a potravin. Povolují jíst jen rituálně čisté potraviny pocházející z čistých plodin nebo zvířat upravených předepsaným způsobem. Hlavní zásady pro pokrmy jsou odvozeny z pokynů uvedených v Tóře a Talmudu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)