Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tomáš Halík přednášel na konferenci evropských biskupů

Ze světa / juml / cirkev.cz/redakce / 4. března 2016 19:16
Tomáš Halík přednášel na konferenci evropských biskupů

Kněz, teolog a religionista Tomáš Halík, prezident České křesťanské akademie
Autor: Halik.cz

Brusel - Český kněz a teolog Tomáš Halík tento týden přednášel biskupům sdruženým v COMECE (Komise biskupských konferencí EU) v Bruselu. Během jejich plenárního zasedání, které se konalo ve dnech 2. – 4. března 2016, se Halík stal jedním ze tří řečníků na téma radikalizace v Evropě.

V průběhu tří dnů plenárního zasedání se evropští biskupové zamýšleli nad tématem „Povolání Evropy k podpoře míru ve světě“. Vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Morgheriniová přiblížila biskupům novou strategii zahraniční a bezpečnostní politiky.

Volně přístupná byla večerní diskuze 3. března 2016, věnovaná prevenci radikalizace v Evropě a opatřením vůči ní. Zde vystoupil prof. Tomáš Halík, dále ředitel Islámského centra v Anglii Mohammad Ali Shomali a koordinátorka poradců EU pro otázky terorismu Christiane Höhn.

Českým delegátem na setkání byl královéhradecký biskup Jan Vokál.

Komise biskupských konferencí Evropské unie (COMECE) je tvořena zástupci biskupů z evropské osmadvacítky. V souladu se svými stanovami monitoruje procesy v EU ve všech oblastech, které se dotýkají života církve.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)