Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

Ze světa / vlu / ČTK / 5. dubna 2016 19:36
Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

Papež František
Autor: European Union 2014 - European Parliament

Vatikán - Papež František si přeje navštívit Řecko, aby tak upozornil na svízelnou situaci, v níž se v této zemi nacházejí tisíce migrantů prchajících před konflikty. Dnes to oznámila řecká pravoslavná církev, informuje server Dogma.gr.

Svatý synod, který je vrcholnou autoritou řecké pravoslavné církve, ve svém prohlášení uvedl, že by chtěl, aby papež zavítal na Lesbos. Papež podle iDNES.cz  Lesbos navštíví 16. dubna. Svou návštěvou chce upozornit na svízelnou situaci, v níž se v Řecku nachází na 53 000 běženců. Pomoc uprchlíkům je jednou z priorit Františkova pontifikátu.

Na tento ostrov v Egejském moři loni připluly stovky tisíc uprchlíků z Blízkého východu, Asie i Afriky mířících do západních zemí. Návštěvy by se měl zůčastnit také konstantinopolský patriarcha Bartoloměj a aténský arcibiskup Hieronimus II.  

V prohlášení svatého synodu se uvádí, že František vyjádřil přání vykonat návštěvu, aby upoutal pozornost na konflikt v širší středomořské oblasti, který má nepříznivý dopad na křesťanské komunity, a aby zdůraznil humanitární problém vyvolaný zoufalými uprchlíky, kteří hledají lepší život v Evropě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)