Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Klaus oslavil pětasedmdesátiny, pogratuloval i Duka, Halík přeje nebe krásných plnicích per

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 20. června 2016 14:57
Klaus oslavil pětasedmdesátiny, pogratuloval i Duka, Halík přeje nebe krásných plnicích per

Václav Klaus
Autor: Wikimedia Commons / Martin Strachoň

Praha - Kardinál Dominik Duka, bývalý europoslanec a šéf televize Nova Vladimír Železný, levicový europoslanec Jan Keller, expremiér a guvernér ČNB Jiří Rusnok, Ivan Langer, Petr Hájek, policejní exprezident Vladimír Husák, Jindřich Forejt, Jana Bobošíková či Michal Semín a Petr Bahník z ultrakonzervativní akce D.O.S.T přišli včera pogratulovat bývalému českému premiérovi, zakladateli ODS a prezidentovi Václavu Klausovi k jeho 75. narozeninám. 

Klaus včera slavil v tenisovém klubu na pražském ostrově Štvanice. Hosty ubezpečil, že ani v pětasedmdesáti letech se nedívá dozadu, ale do budoucnosti. "Žijeme ve zvláštní době jisté míry blahobytu. Nicméně já to označuji za dobu všeobecné volnosti. Zdráhám se vyslovit 'svobody' v tom politickém slova smyslu. Míra svobody je jiná, než jsme si představovali před téměř 27 lety. Představovali jsme si ji větší," řekl oslavenec. Od gratulantů dostal například historické tenisové rakety či vína.

Popřát bývalému prezidentovi přišli i umělci, režisér Jiří Svoboda, zpěvák Ladislav Kerndl, kytarista Lubomír Brabec, pianista Emil Viklický, výtvarník Milan Knížák, zpěvák Ondřej Hejma nebo herec Richard Genzer.

Na dálku Klausovi popřáli také například neúspěšný rakouský prezidentský kandidát Norbert Hofer nebo šéfka francouzské Národní fronty Marine Le Penová. Ta pogratulovala zpěvem písně Happy Birthday ve francouzštině.

Halík: Klaus - a to byl kdo?

V anketě webu Reflex.cz na otázku "Jak hodnotíte osobnost Václava Klause, jeho přínos a význam v polistopadové éře naší země?”, kterou v souvislosti s Klausovými narozeninami server položil, odpověděl i katolický kněz Tomáš Halík: “Klaus - a to byl kdo? Hodnotit ho k narozeninám by bylo neslušné. Přeju mu klidnou penzi daleko od politiky  a pak nebe plné letušek a krásných plnicích per!” 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)