Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež: Je třeba usilovat, aby brexit neuškodil Británii ani EU

Ze světa / vlu / ČTK / 24. června 2016 14:31
Papež: Je třeba usilovat, aby brexit neuškodil Británii ani EU

Papež František
Autor: European Union 2014 - European Parliament

Jerevan - Výsledek britského referenda je vyjádřením vůle národa a nyní jsou potřeba záruky, aby odchod země z EU nepoškodil ji samotnou ani zbytek kontinentu. Novinářům to dnes během cesty do Arménie řekl papež František.

"Jde o vůli vyjádřenou národem a to vyžaduje od nás všech velký díl odpovědnosti, protože je třeba zajistit blaho lidí ve Spojeném království i prospěch a spolupráci na evropském kontinentu," řekla hlava katolické církve během letu do Jerevanu.

Papež František přiletěl do Jerevanu na třídenní návštěvu

Papež František dnes přiletěl do Jerevanu na třídenní návštěvu Arménie. Jeho cesta má mít hlavně náboženský charakter s malými výjimkami, k nimž patří i dnešní odpolední setkání s arménským prezidentem Seržem Sargsjanem. S jistým napětím se očekává, zda hlava katolické církve znovu označí masakry Arménů Osmanskou říší v roce 1915 za genocidu, čímž před rokem vyvolala nevraživou reakci tureckého vedení.

Na začátku své čtrnácté zahraniční cesty chce František symbolicky zavítat do katedrály arménské apoštolské církve v Ečmiadzinu vzdáleném 18 kilometrů od Jerevanu. Doprovázet ho bude hlavní arménský církevní představitel katolikos Karékine II.

V sobotu má papež navštívit memoriální komplex Cicernakaberd, kde uctí památku arménských obětí masakrů spáchaných před 101 lety. Během pobytu v Arménii rovněž hodlá mimo jiné vypustit holubici míru nedaleko tureckých hranic a společně s Karékinem II. odsloužit ekumenickou mši za mír.

František si v Arménii vysloužil velké uznání, když se loni v dubnu o vraždění Arménů zmínil jako o genocidě. Je otázkou, zda tak učiní i nyní. Nedávno totiž podle agentury AP řekl, že ve svých projevech k pronásledování křesťanů dává přednost výrazu mučednictví před genocidou.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)