Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tisíce syrských dětí se modlilo za mír v zemi

Ze světa / kir / RC Monitor / redakce / 27. června 2016 0:15
Tisíce syrských dětí se modlilo za mír v zemi

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Annie Spratt

Sýrie - Podle zpravodajského serveru RC Monitor se 1. června tisíce křesťanských dětí ze všech denominací shromáždily v několika syrských městech na oslavách „Mezinárodního dne dětí“, který se stal dnem modlitby za mír. Monitor uvádí, že v Homsu se jednalo o první veřejnou akci s dětmi pořádanou od osvobození města syrským režimem, je proto nejisté, do jaké míry šlo jen o propaganční akci na podporu režimu současného prezidenta.

Křesťanská televizní síť Tele Lumière vysílala průběh oslav z celého Blízkého východu. Více než 700 dětí oděných v bílém se sešlo společně s katolickými a pravoslavnými biskupy ve městě, jež bylo několik let v obležení – ve starověkém křesťanském centru, kde byl v dubnu 2014 zavražděn jezuitský otec Frans van der Lugt. Děti a duchovní procházeli městem v průvodu a zastavovali se k modlitbě v kostelech různých křesťanských denominací.

Zničená melchitská řeckokatolická katedrála, která je zasvěcena „Panně Marii, Královně míru“, byla ozdobena obrovským plakátem Pražského Jezulátka. V melchitské katedrále se biskupové spolu s dětmi modlili k Dítěti Ježíši. Biskup Arbach řekl, že Dítě Ježíš je „zdrojem míru pro naše děti a naši zemi, protože jeho pozdrav zní ,pokoj vám‘“. Před sochou Jezulátka také zapálili svíčky.

Po celý den se konaly oslavy současně v Damašku, Tartúsu, Marmaritě a Aleppu. „Doufáme, že se iniciativa těchto dětí rozšíří a že se mnoho dalších dětí po celém světě bude modlit za mír,“ řekl organizaci Pomoc církvi v nouzi maronitský biskup z Latakie a Tartúsu, Mons. Antoine Chbeir. V Tartúsu děti také ukázaly plakáty, které samy namalovaly, pronesly své modlitby za mír a vyzvaly k ukončení terorismu a války v Sýrii.

Původním iniciátorem těchto událostí byl podle Monitoru papež, který během modlitby Anděl Páně 29. května vyzval děti na celém světě, aby se připojily k syrským dětem v modlitbě za mír. Následně katolický patriarcha se svým pravoslavným protějškem vydali společné poselství vyzývající děti, aby slavily tento den modliteb, ke kterému dala impuls iniciativa organizace Pomoci církvi v nouzi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)