Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Charismatické Brno začíná, hostí tisíce křesťanů

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 6. července 2016 20:01
Charismatické Brno začíná, hostí tisíce křesťanů

Ilustrační foto - Katolická charismatická konference
Autor: Facebook.com / Dominik Bouma

Brno - Slavnostní mší na výstavišti začala dnes v Brně pětidenní Katolická charismatická konference. Pořadatelé očekávají na 26. ročníku kolem 5000 účastníků, řekla ČTK mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová. Zahajovací mši vedl farář z Ostravy-přívozu Bogdan Stepien. Charismatické hnutí usiluje o hlubší prožitek křesťanské víry a nalezení nového vztahu k Bohu.

Loni se úvodní mše konala na Petrově a poté se přesunul program na výstaviště, letos se zahájení uskutečnilo v 19:00 na výstavišti. Další dny začíná program vždy v 09:00 a kromě závěrečného dne v neděli končí až večer. Poslední mši v neděli povede Vojtěch Kodet. "Na ostatní dny bude kromě výstaviště přichystaný program i v ostatních kostelech po Brně," uvedla Jandlová. Kromě modliteb jsou v programu přednášky a koncerty. "Součástí jsou i speciální programy pro děti, protože na konferenci jezdí lidé i s dětmi od těch nejmenších až po školáky. Mají přichystané věci na hraní i možnost duchovního programu," řekla Jandlová.

Charismatické konference se v České republice konají od konce minulého tisíciletí. Letos je 26. ročník, v Brně jsou od roku 2007. Podle Jandlové od té doby nikdy nepřekročila návštěvnost 8000 lidí, nejvíce jich bylo mezi 6000 až 7000.

Katoličtí charismatikové sami sebe vidí jako součást obnovného proudu v křesťanských církvích. Počátky světového hnutí charismatické obnovy kladou odborníci do 60. let minulého století. Navazuje na starší proudy v protestantských církvích a především na letniční církví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)