Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež navštívil nemocnici. Dále zdůraznil, že pohostinnost k běžencům chrání před terorismem

Ze světa / kir / ČTK / 19. září 2016 0:37
Papež navštívil nemocnici. Dále zdůraznil, že pohostinnost k běžencům chrání před terorismem

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán -

Evropané by podle papeže Františka měli přijímat uprchlíky přátelsky. Nejvyšší představitel katolické církve to považuje za nejlepší způsob obrany před terorismem. Podle agentury DPA to řekl dnes na setkání s jezuity ve Vatikánu.

"Vyzývám vás k tomu, abyste uprchlíky uvítali ve svých domech a obcích, aby jejich první zkušeností v Evropě bylo teplé lidské uvítání a ne chlad při spaní na ulicích," uvedl František.

Podle papeže pohostinnost pomáhá vzbuzovat lásku a je "naším nejlepším zabezpečením proti nenávistným teroristickým útokům".

Hlava katolické církve se už dříve zasazovala o pomoc migrantům. V dubnu František navštívil uprchlický tábor na řeckém ostrově Lesbos, odkud vlastním leteckým speciálem odvezl do Vatikánu několik běženců. V srpnu pak poobědval ve společnosti 21 syrských uprchlíků, kteří dorazili do Vatikánu na jeho osobní pozvání.

Překvapivá návštěva nemocnice

Z papežova programu v uplynulém týdnu zaznamenaly světové agentury i jeho nečekanou navštěvu dvou zdravotnických zařízení v Římě. František podniká takové překvapivé návštěvy zhruba jednou do měsíce.

Několik dní po kanonizaci Matky Terezy, která podle Vatikánu "vykonala velkou službu ve prospěch života", se František rozhodl navštívit dvě významná oddělení římské nemocnice San Giovanni - jednotku intenzivní péče a neonatologické oddělení.Papeže, který si nasadil roušku a podstoupil veškerá povinná hygienická opatření, přijal personál s velký překvapením.

Podobné byly podle agentury AFP i reakce obsluhy a pacientů v nedalekém hospici Villa Speranza, kde je 30 nevyléčitelně nemocných klientů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)