Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce

Ze světa / kir / Vlastní zpráva / 10. července 2017 14:08
Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce

Prezentace spolupráce starokatolíků a anglikánů
Autor: starokatolici.cz

Bonn - Bonnská dohoda mezi anglikánskou a starokatolickou církví z roku 1931 je jednou z vůbec prvních ekumenických dohod o plném církevním společenství na světě. Na základě této dohody sdíli starokatolíci a anglikání plné svátostné společenství. Ke koordinaci vzájemné spolupráce 4 anglikánských a 6 starokatolických jurisdikcí na evropském kontinentu je vytvořena Anglikánsko-starokatolická mezinárodní koordinační rada, uvádí facebookový profil Starokatolické církve v ČR.

Ve dnech 4.-7. července zasedala tato rada v německém Königswinteru. Součástí jednání byla i návštěva hotelu Königshof, kde byla Bonnská dohoda před 86 lety podepsána. Biskupský sbor zastupoval starokatolický biskup z Haarlemu Dick Schoon a stálý zástupce arcibiskupa z Canterbury, irský anglikánský biskup Michael Burrows. Českou starokatolickou církev zastupoval Petr Jan Vins, starokatolický duchovní, který zároveň působí jako generální sekretář Ekumenické rady církví ČR.

Na základě Bonnské dohody a na základě zvláštní dohody mezi českou starokatolickou církví a Church of England z roku 2000 byla pražská anglikánská obec plně včleněna do starokatolické církve a na všechny anglikány na českém území se pohlíží jako na členy starokatolické církve."

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)