Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Českém Brodě se uskuteční setkání evangelické liturgické iniciativy Coena

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 28. srpna 2017 23:49
V Českém Brodě se uskuteční setkání evangelické liturgické iniciativy Coena

Hans Holbein: Poslední večeře – detail obrazu
Autor: Wikipedia.org

Český Brod - Hlavním tématem programu bude reflexe vývoje v oblasti bohoslužebného slavení v prostředí Českobratrské církve evangelické (ČCE), ale i dalších evangelických církvích. Setkání začne s pátek 15. září a potrvá do soboty, informuje o tom web iniciativy Coena.

Reflexe by se měla zaměřit jak na celocírkevní dění – například práci liturgické a zpěvníkové komise či diskusi na synodech – tak na zkušenosti z jednotlivých sborů a seniorátů. Součastí setkání bude slavení denní modlitby a eucharistické liturgie. Program se bude konat v prostorách sboru ČCE v Českém Brodě v kostele sv. Trojice v Jungmannově ulici v městském parku a v přilehlé zvonici.

Cílem sdružení COENA je úsilí o prohloubení duchovního, liturgického a svátostného života v Českobratrské církvi evangelické a dalších evangelických církvích. Coena se hlásí k úsilí o liturgickou obnovu, která probíhá v evangelických církvích i celém ekumenickém hnutí. Předmětem činnosti je zejména pořádání seminářů pro členy sdružení a další zájemce, jakož i vzdělávací, studijní a výzkumná činnost.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)