Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Polským kněžím hrozí za akce proti migrantům suspendování

Ze světa / kir / ČTK, red. / 19. října 2017 11:56
Polským kněžím hrozí za akce proti migrantům suspendování

Ilustrační foto: polská vlajka
Autor: Pexels.com

Varšava -

Primas polské katolické církve a arcibiskup hnězdenský Wojciech Polak pohrozil všem kněžím ve své diecézi suspendováním, pokud se zúčastní akcí namířených proti přijímání uprchlíků. Uvedl to v rozhovoru, který ve středu zveřejnil katolický časopis Tygodnik Powszechny.

"Pokud se doslechnu, že se v Hnězdně (sídle arcibiskupovy diecéze) koná nějaká manifestace proti uprchlíkům a že se jí moji kněží chtějí zúčastnit, budu mít jen stručnou odpověď: každý kněz, který se připojí, bude suspendován," řekl Polak.

"Nemám jinou možnost, protože jsem zodpovědný za ty, kteří jsou součástí mé diecéze. V takových situací, kdy někdo (z kněží) podporuje jednu ze stran konfliktu, musím okamžitě reagovat," uvedl rovněž.

Podle několika průzkumů mínění je většina Poláků proti přijímání uprchlíků ve své zemi. S tímto názorem se ztotožňuje i vládnoucí strana Právo a spravedlnost (PiS) premiérky Beaty Szydlové. Ta také odmítla systém kvót pro přerozdělování migrantů navržený Evropskou komisí.

Uvedené vyjádření arcibiskupa Polaka podle agentury AFP vyvolalo řadu silně kritických reakcí v sociálních sítích, zejména na konzervativních portálech.

Řada Poláků, zejména spojených s politickou opozicí, ale i z jiných kruhů, také kritizovala možné spojení strachu a odporu vůči migrantům a uprchlíkům z islámských zemí s růžencovou modlitbou na hranicích, která se konala v polovině října. Nad volbou místa modlitby, podél celé hranice, se v Českém rozhlase pozastavoval i biskup Václav Malý.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)