Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novým pomocným biskupem pražské arcidiecéze byl jmenován Zdenek Wasserbauer

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 23. ledna 2018 12:31
Novým pomocným biskupem pražské arcidiecéze byl jmenován Zdenek Wasserbauer

Nový pomocný biskup pražské arcidiecéze Zdenek Wasserbauer
Autor: Petr Neubert

Praha - Papež František dnes novým pomocným biskupem pražské arcidiecéze jmenoval dosavadního generálního vikáře Zdenka Wasserbauera. Na plenárním zasedání České biskupské konference v Praze to oznámil Apoštolský nuncius v ČR, Mons. Giuseppe Leanza.

Wasserbauer je knězem pražské arcidiecéze, ale pochází z vesnice nedaleko Žďáru nad Sázavou. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze, filozofická a teologická studia absolvoval na Papežské lateránské univerzitě a na Papežském institutu Teresianum získal doktorát. Působil mimo jiné pět let jako farář u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze na Vinohradech a vikář III. pražského vikariátu. Od 1. května 2015 zastával funkci ředitele kurie pražského arcibiskupství. Mezi jeho hlavní úkoly patřil dohled nad každodenním chodem arcibiskupského úřadu. Od 1. dubna 2017 zastává funkci generálního vikáře pražské arcidiecéze.

Kardinál Dominik Duka v dubnu tohoto roku dosáhne kanonického věku 75 let, při kterém musí každý církevní hodnostář papežovi nabídnout svoji abdikaci. Pomocným pražským biskupem je také Václav Malý a emeritním biskupem Karel Herbst.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)