Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolíci v Odrách vztyčili pandemický kříž

Kraje: Moravskoslezský / kir / ČTK / 14. října 2020 11:09
Katolíci v Odrách vztyčili pandemický kříž

Žehnání pandemického kříže nad Odrami
Autor: www.farnostodry.cz / Nela Frankova

Odry (Novojičínsko) - Římskokatolická farnost v Odrách na Novojičínsku nechala na svahu Tošovického kopce vztyčit pandemický kříž, jenž má připomenout všechny, kteří bojovali proti pandemii nemoci covid-19. Kříž ze světlého mramoru je vysoký něco přes dva metry. Farnost o tom informovala na svých internetových stránkách.

"Symbolicky si tím chceme vyprošovat boží požehnání do dalších let. Protože je od něj krásný výhled i na Hostýnské vrchy, chceme k němu časem instalovat lavičku, tak aby to bylo místo, na které se lidé budou rádi vracet," uvedl v Oderském zpravodaji farář Petr Kuník.

Kříž se nachází se na místě, odkud startují paraglidisté. Je obrácený k městu a je umístěný tak, aby ho bylo vidět už z dálky.

Farář uvedl, že krajina Oderska je typická množstvím malých sakrálních staveb, jako jsou dřevěné i kamenné kříže, sochy nebo boží muka. "Tato místa jsou projevem křesťanské víry zdejších obyvatel a zároveň také vypovídají o událostech, které hluboce zasáhly do jejich života," uvedl Kuník. Všechny bez rozdílu podle něj ovlivnila i současná pandemie, proto se farnost rozhodla zanechat na tuto událost památku.

Farář uvedl, že smyslem kříže není pouze připomenout oběti pandemie nebo úzkosti a nejistoty, které lidé prožívali. "Má s úctou připomenout všechny, kteří nasazovali své síly v boji proti ní - od zdravotníků, policistů, hasičů až po dobrovolníky doma u šicího stroje," uvedl Kuník.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)