Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církev.cz: Podmínky pro konání bohoslužeb se uvolňují, budou platit jen základní omezení

Domácí zpravodajství / kir / cirkev.cz, red. / 25. dubna 2021 20:55
Církev.cz: Podmínky pro konání bohoslužeb se uvolňují, budou platit jen základní omezení

Ilustrační foto
Autor: Clovekavira.cz / Vojtěch Hlávka

Česká republika - Na základě mimořádného opatření Vlády ČR dochází od 26. dubna i ke změnám pravidel pro návštěvy bohoslužeb. Těch se budou moci věřící účastnit za splnění tří podmínek: ochrana dýchacích cest, rozestupy a dezinfekce, jak uvádí portál České biskupské konference církev.cz.

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR ze dne 23. dubna se výslovně o bohoslužbách nezmiňuje. Analogicky se bohoslužeb však může týkat č. 17 tohoto mimořádného opatření, což znamená za podmínek, že každý účastník bude mít ochranný prostředek dýchacích cest (tj. respirátor nebo nanoroušku), budou dodrženy ve vnitřních prostorech rozestupy 2 metry - s výjimkou členů domácnosti - a účastníci si před vstupem do vnitřního prostoru dezinfikují ruce. Nebyla stanovena žádná další omezení. Podle tohoto výkladu tak již nebude platit dosavadní omezení umožňující obsadit je 10% kapacit míst k sezení v kostele, které platilo od konce minulého roku. Zrušen byl i zákaz zpěvu.

Podle cirkev.cz by také bylo vhodné se ještě v následující týdnech zdržet používání svěcené vody a podávání rukou při pozdravení pokoje.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)