Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka považuje reportáž o sexuálním zneužívání za diskreditační kampaň připomínající totalitní režimy

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 25. června 2021 23:58
Duka považuje reportáž o sexuálním zneužívání za diskreditační kampaň připomínající totalitní režimy

Dominik kardinál Duka, 36. arcibiskup pražský
Autor: David Sedlecký / Creative commons

Praha - Pražský arcibiskup Dominik Duka dnes na webu Apha.cz uveřejnil stanovisko, ve kterém tvrdí, že katolická církev v České republice a jeho osoba je neoprávněně napadána z pochybení v problematice sexuálního zneužívání v církvi. Kardinál server Seznamzpravy.cz a Deník N obvinil z mediálních útoků.

Kromě odkazu na své starší vyjádření, se Duka ostře vymezil hlavně vůči sérii reportáží Jiřího Kubíka: „Celý seriál ‚Ve stínu celibátu‘ na zpravodajském webu Seznam.cz nese pak stopy diskreditační kampaně se zjevně manipulativními a tendenčními prvky připomínajícími nechvalně známou ‚publicistiku‘ v totalitních režimech.“

Podcast Ve stínu celibátu je série reportáží, ve kterých popisuje svůj příběh Jiřina Kočí, oběť sexuálního zneužívání knězem. Vysvětluje příčiny, průběh i doživotní následky traumatu, které zažívala před 25 lety.

Mohelník: Jsem poctivým novinářům vděčný za dobře odvedenou práci!

Na zveřejněné stanovisko reagoval na svém facebookovém profilu Benedikt Mohelník, bývalý provinciál dominikánského řádu a proděkan Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy. Práci médií nevnímá jako napadání církve, ale službu, které pomáhá pochopit utrpení lidí: „Katolická církev, která je mým domovem, v němž se setkávám s bratry a sestrami, nebyla ani v náznaku médii napadána. Média církvi poskytla neocenitelnou službu, když ji dala příležitost hlouběji pochopit utrpení lidí, kteří jsou zraněni zlem na nich spáchaném.“

„Jsem poctivým novinářům vděčný za dobře odvedenou práci!,“ doplnil Mohelník.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)