Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na akce s papežem na Slovensku se nově dostanou nejen očkovaní proti covidu-19

Ze světa / kir / ČTK / 6. září 2021 11:34
Na akce s papežem na Slovensku se nově dostanou nejen očkovaní proti covidu-19

ilustrační foto: Papež František s kameramanem na papamobilu
Autor: www.flickr.com / Mazur/catholicnews.org.uk

Bratislava - Na veřejné akce s papežem Františkem při jeho nadcházející návštěvě Slovenska se dostanou nejen lidé očkovaní proti nemoci covid-19, ale nově také zájemci s potvrzením o negativním výsledku testu na koronavirus nebo o prodělání covidu-19 v posledních 180 dnech. Oznámila to Konference biskupů Slovenska (KBS). Ke zmírnění podmínek účasti veřejnosti došlo poté, co se na očekávaný vrchol papežovy návštěvy z hlediska návštěvnosti, a to na bohoslužbu v Šaštíně, která bude 15. září, dosud přihlásila jen zhruba desetina z dříve předpokládaných 350.000 osob.

O nastavení pravidel vstupu podle slovenského protiepidemického systému rozhoduje organizátor hromadné akce. Žádná omezení počtu účastníků neplatí jen v případě, že je vstup povolen pouze osobám plně očkovaným proti covidu-19. Při zmíněném režimu, který zvolila KBS, lze nyní při hromadné akci venku a při stojících návštěvnících naplnit nanejvýš polovinu vyčleněné kapacity. 

Elektronickou registraci budou organizátoři předem vyžadovat také od lidí, kteří se budou u vstupu prokazovat potvrzením o negativním výsledku testu na koronavirus nebo o prodělání covidu-19. Registrace této skupiny zájemců, pro kterou budou na veřejných akcích s papežem v Prešově, Košicích i Šaštíně vytvořené zvláštní sektory, začne v pondělí 6. září. Platnost antigenního testu na koronavirus je 48 hodin, laboratorního PCR testu 72 hodin. Organizátoři zatím neuvedli, zda bude možné se nechat testovat i na místě. Účastník se při vstupu bude muset prokázat také dokladem totožnosti a vstupenkou, kterou obdrží e-mailem na základě zmíněné registrace.

Hlava katolické církve navštíví Slovensko ve dnech 12. až 15. září. Na Slovensko přijede z Maďarska, kde povede závěrečnou litrugii na Mezinárodním eucharistickém kongresu, která bude příští neděli v Budapešti. Podle kardinála Péter Erdö se do Budapešti zaregistrovalo 75.000 lidí. Při bohoslužbě na Náměstí hrdinů nebudou platit žádná protikoronavirová opatření, lidé nebudou muset mít ochranu dýchacích cest, ani nebude nutné se prokazovat dokladem o očkování proti covidu-19 nebo negativním testu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)