Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ekumenická rady církví odmítla zneužívání lidí v těžké životní situaci k dosahování politických cílů

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 19. listopadu 2021 23:21
Ekumenická rady církví odmítla zneužívání lidí v těžké životní situaci k dosahování politických cílů

Předseda ERC Daniel Ženatý
Autor: Wikipedia.org / Ben Skála

Praha - Ekumenická rada církví (ERC), která sdružuje především nekatolické církve, ale spolupracuje i s Římskokatolickou církví a Federací židovských obcí, v úterý vydala prohlášení k situaci na bělorusko-unijní hranici. Odmítla zneužívání lidských osudů k politickým cílům a zároveň vyzvala k dodržování lidských práv.

„Se znepokojením sledujeme situaci na bělorusko-unijní hranici, kde se velké skupiny běženců dostávají do mimořádně tíživé situace, která ohrožuje jejich zdraví i životy a která je mnohdy zbavuje lidské důstojnosti. Se vší rozhodností odmítáme zneužívání lidí v těžké životní situaci k dosahování politických cílů,“ stojí v textu který podepsal předseda ERC Daniel Ženatý a místopředsedové Petr Raus a Marián Čop.

„Apelujeme na všechny zúčastněné strany, aby dbaly lidských práv a důstojnosti a nepřispívaly k prodlužování nejistoty a utrpení těch, kteří jsou uvězněni v bezvýchodné situaci. V modlitbách jsme se všemi trpícími i s těmi, kdo se jim podle svých sil a možností snaží pomáhat,“ píše se v závěru prohlášení.

Migrační problém na polsko-běloruských hranicích přetrvává již delší dobu, na začátku listopadu vyeskaloval do závažné humanitární krize. Tisíce běženců zůstaly na území mezi dvěma zeměmi, kdy polské obranné složky nedovolily valné většině z nich překročit hranice. Zároveň jim ale Lukašenkova armáda znemožnila návrat na území Běloruska.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)