Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny

Ze světa / / Vlastní zpráva /pš / 16. ledna 2022 15:06
Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny

Jeptiška Jeannine Gramick
Autor: tedxpsu.com

Vatikán -

Sestře Jeannine Gramickové poděkoval papež František za její péči o homosexuální, transsexuální a bisexuální komunitu zvláštním dopisem. Nejvyšší představitel římskokatolické církve v dopise ocenil blízkost, soucit a něhu, se kterou sestra Gramicková těmto lidem slouží. Zároveň ocenil, že se tato žena nezalekla utrpení těch, kdo jí byli svěřeni a připomněl také těžké situace, kdy Bůh mlčí. Dopis ve španělštině byl datován 10. prosincem. 

Podle magazínu America označila Gramicková papežův dopis za “institucionální potvrzení” své služby sexuálním menšinám. Řeholnice je spoluzakladatelkou hnutí “New Ways Ministry”, které si klade za úkol duchovní péči o LGBT menšiny. Hnutí bylo založeno v roce 1971 a v americkém episkopátu tehdy vyvolalo kritiku. Aby se mohla podobné činnosti věnovat, musela sestra Gramicková opustit řád, ke kterému původně patřila. Dopis papeže Františka chápe jako rehabilitaci své osoby a dodává, že vždy cítila vedení Ducha Svatého.

Podobně poděkoval  papež František osobním dopisem také jezuitovi Jamesi Martinovi za jeho duchovní péči v této oblasti.


Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)