Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tradiční šaty, kroje i taláry se představí v pražském kostele při módní přehlídce

Kraje: Praha / kir / e-cirkev.cz, red / 8. dubna 2022 0:46
Tradiční šaty, kroje i taláry se představí v pražském kostele při módní přehlídce

Ilustrační foto
Autor: www.e-cirkev.cz

Praha - V neděli 10. dubna od 15.00 proběhne v pražském evangelickém kostele sv. Martina ve zdi (Martinská 8, Praha 1) módní přehlídka oděvů představitelů různých menšin – ukrajinské národní kroje, romské kostýmy, muslimské oděvy a taláry různých církví. Přehlídku uzavřou batikované modely z dílny Kateřiny Kočkové. Následovat bude panelová diskuse o odívání i lidských právech a „čaj o páté“. Modely předvedou a vystoupí členové tanečně–pěvecké ukrajinské skupiny Džerelo, skupiny romských tanců Gitane a hudební skupiny BraAgas.

„Módní přehlídku pořádáme v rámci týdnů proti rasismu. Rasismus se odstraní nejlépe tím, že se lidé navzájem setkávají, poznávají a hovoří spolu. Perfektní možnost k tomu nabídne naše přehlídka, zakončená čajem o páté…,“ uvádí pořadatel, evangelický farář pro menšiny Mikuláš Vymětal. „Vzhledem k současné situaci na Ukrajině i u nás chceme vyjádřit solidaritu také tím, že jako první vystoupí ukrajinská skupina Džerelo, která v České republice působí dlouhodobě,“ dodává k tomu.

„Při pohledu na druhého člověka často dáme na první dojem. Seznámením se s odlišnou kulturou odívání můžeme překonat vlastní předsudky, a v druhých lidech vidět především lidi, bližní,“ představuje svůj pohled moderátor přehlídky Jaroslav Pechar.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 124)