Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při tlačenici u kostela na jihu Nigérie zemřelo nejméně 31 lidí

Ze světa / vlu / ČTK / 30. května 2022 9:15
Při tlačenici u kostela na jihu Nigérie zemřelo nejméně 31 lidí

Při tlačenici zemřelo nejméně 31 lidí
Autor: Channelstv.com

Abuja - Při tlačenici u kostela ve státě Rivers na jihu Nigérie zemřelo ve čtvrtek nejméně 31 lidí, několik dalších je zraněných. Stovky lidí si ke kostelu časně ráno přišly pro jídlo zdarma. S odvoláním na policejní mluvčí o neštěstí informovaly zahraniční agentury.

Církevní organizace ve městě Port Harcourt organizovala charitativní akci Shop for free (Nakupuj zdarma). Lidé bez prostředků si mohli přijít vybrat jídlo a předměty denní potřeby zdarma. Akce měla začínat v 9:00 místního času (10:00 SELČ), ale lidé se na místě tísnili už v 6:30. Okolo 8:00 někdo z areálu otevřel malou branku namísto plánované velké brány, dav se snažil úzkým průchodem projít a ušlapal desítky lidí.

„Lidé tam byli dříve a někteří byli netrpěliví a začali spěchat, což vedlo k tlačenici. Policie na místě monitoruje situaci a zároveň probíhá vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Grace Iringeová-Kokoová.

Informace o počtu obětí i jejich věku se v různých zdrojích liší. Podle stanice CNN zemřely zejména děti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)