Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Americká jeptiška unesená v dubnu v Burkina Fasu je na svobodě

Ze světa / vlu / ČTK / 1. září 2022 8:09
Americká jeptiška unesená v dubnu v Burkina Fasu je na svobodě

Kříž - ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Ouagadougou - Americká katolická jeptiška Suellen Tennysonová, kterou v dubnu unesli ozbrojenci na severu Burkina Fasa, se dostala na svobodu. Její propuštění včera oznámil biskup místní diecéze Theophile Nare, informovala agentura Reuters.

„Sestra Suellen je v současné době na bezpečném místě a v dobrém zdravotním stavu,“ uvedl Nare v prohlášení. „Nemáme dosud informace o podmínkách jejího propuštění,“ dodal.

Třiaosmdesátiletou řeholnici unesli neznámí ozbrojenci v noci 5. dubna. Ve farnosti sloužila od roku 2014. Totožnost únosců není známá, píše Reuters.

V zemi působí několik militantních skupin, část z nich je napojených na Al-Káidu a Islámský stát. Skupiny v zemi obsadily rozsáhlá území a často napadají vojáky i civilisty.

Frustrace z neschopnosti vlády chránit občany podnítila v Burkina Fasu protesty, které v lednu vyvrcholily vojenským převratem. V březnu junta oznámila, že chce zůstat u moci tři roky a pak uspořádat volby a obnovit v Burkina Fasu civilní demokratický režim. Toto přechodné období je podle armády nezbytné pro zlikvidování násilí islámských radikálů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)