Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež zahájí návštěvu Bahrajnu, zřejmě vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy

Ze světa / kir / ČTK / 3. listopadu 2022 10:31
Papež zahájí návštěvu Bahrajnu, zřejmě vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy

Katedrála Panny Marie z Arábie v Bahrajnu
Autor: http://bahraincathedral.org/

Manáma - Papež František dnes zahájí čtyřdenní návštěvu Bahrajnu, kde se zúčastní mezinárodní konference nazvané Bahrajnské fórum pro dialog: Východ a Západ pro humánní soužití. Podle serveru Arab News vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy a bude zároveň prvním papežem, který tuto zemi navštíví. V Bahrajnu zůstane František do neděle.

Půjde již o desátou papežovu návštěvu muslimské země. V Bahrajnu, kde žije zhruba 1,7 milionu lidí, se ke křesťanství podle odhadu Vatikánu hlásí 80.000 osob. Většinu křesťanů v Bahrajnu tvoří imigranti, kteří přijeli za prací; na rozdíl od Saúdské Arábie mohou v zemi veřejně praktikovat svou víru.

Papež na začátku návštěvy zavítá do královského paláce, kde se setká s králem Hamadem bin Ísou Chalífou, který jej do země pozval. Požehná novou katedrálu Panny Marie z Arábie, která byla v Aválí v centru ostrovního státu slavnostně otevřena loni v prosinci a nachází se na pozemku darovaném králem.

Zřejmě nejočekávanějším bodem papežova programu v Bahrajnu bude sobotní bohoslužba na národním stadionu, kde se očekává zhruba 20.000 lidí. Hlava katolické církve se také setká s představiteli významné islámské organizace Muslim Council of Elders (Islámská rada starších) či s velkým imámem mešity Al-Azhar Ahmadem Tájibem.

Skupina organizací na ochranu lidských práv papeže vyzvala, aby veřejně promluvil o stavu lidských práv v Bahrajnu. Podle organizací, mezi kterými je Amnesty International či Human Rights Watch, se bahrajnská vláda a její organizace dopouštějí mučení a porušování lidských práv.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)