Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva

Ze světa / kir / ČTK / 1. prosince 2022 2:21
Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva

Justin Welby
Autor: catholicnews.org.uk / M. Mazur / Creative Commons

Kyjev - Na znamení solidarity s napadenou Ukrajinou dnes přijel do Kyjeva arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Nejvýše postavený duchovní anglikánské církve má v ukrajinské metropoli strávit tři dny, informovala dnes agentura AFP.

"Lidé na Ukrajině prokazují tváří v tvář nezákonné, nespravedlivé a brutální ruské invazi mimořádnou odvahu," řekl arcibiskup po svém příjezdu do ukrajinského hlavního města. "Tato návštěva jim projevuje solidaritu," citovala AFP z prohlášení Welbyho kanceláře.

Podle deníku The Times se jedná o první návštěvu nejvyššího duchovního anglikánské církve v oblasti bojového konfliktu v Evropě od první světové války.

Během své návštěvy, která se koná na začátku adventu, se arcibiskup setká s představiteli ukrajinských církví, aby "vyslechl, čím jejich země prochází, a pochopil, jak jim může anglikánská církev nadále pomáhat", uvádí se také v prohlášení.

Welby má na programu také setkání s ukrajinskými uprchlíky a vysídlenými osobami. Před příjezdem do Kyjeva se arcibiskup zastavil v polské Varšavě, kde se rovněž setkal s ukrajinskými běženci.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)