Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František vyzval k modlitbám za Benedikta XVI., je prý velmi nemocný

Ze světa / vlu / ČTK / 28. prosince 2022 11:03
Papež František vyzval k modlitbám za Benedikta XVI., je prý velmi nemocný

Ilustrační foto
Autor: www.thepapalvisit.org.uk / M. Mazur

Vatikán - Papež František dnes vyzval k modlitbám za svého předchůdce, bývalého papeže Benedikta XVI., který je podle jeho slov velmi nemocný. Jak informovala agentura Reuters, papež tuto překvapivou výzvu pronesl na závěr své pravidelné generální audience, ale neposkytl žádné podrobnosti.

„Prosím o zvláštní modlitbu za emeritního papeže Benedikta, který v tichosti podporuje církev. Pamatujte na něj, je velmi nemocný, a proste Pána, aby ho utěšil a podporoval v tomto svědectví lásky k církvi až do konce,“ řekl František v italštině.

Vatikán zatím stav Benediktova zdraví nekomentoval a telefonáty do jeho rezidence ve Vatikánu nikdo nezvedá, napsala agentura Reuters.

Nyní 95letý Benedikt, občanským jménem Joseph Ratzinger, se v roce 2013 stal prvním papežem za zhruba 600 let, který na svou funkci rezignoval. Od té doby žije ve Vatikánu. Hlavou katolické církve byl od roku 2005.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)