Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Stav emeritního papeže Benedikta XVI. je dál vážný, ale stabilní

Ze světa / vlu / ČTK / 29. prosince 2022 19:59
Stav emeritního papeže Benedikta XVI. je dál vážný, ale stabilní

Benedikt XVI. v roce 2013
Autor: Flickr.com / Miloš Dostál

Vatikán - Zdravotní stav emeritního papeže Benedikta XVI. je dál vážný, ale stabilní. Informoval o tom dnes Vatikán. Jeho mluvčí Matteo Bruni uvedl, že Benedikt v noci dobře spal, je při vědomí a má zcela jasnou mysl. Ve středu Vatikán sdělil, že zdravotní stav 95letého bývalého papeže se kvůli vysokému věku náhle zhoršil a že o něj nepřetržitě pečují lékaři.

„Situace se od včerejška (středy) nijak nezměnila,“ uvedla dnes dopoledne agentura ANSA s odkazem na zdroj z vatikánského kláštera Mater Ecclesiae, kde Benedikt žije.

Ve středu se o Benediktově zdraví nejprve zmínil současný papež František, který jej navštívil a vyzval věřící, aby se za něj modlili. Také dnes mluvčí Vatikánu zopakoval Františkovu výzvu, aby se lidé za jeho předchůdce „v těchto těžkých chvílích“ modlili.

Benedikt, občanským jménem Joseph Ratzinger, stál v čele katolické církve v letech 2005 až 2013. Úřadu se vzdal právě s odkazem na své horšící se zdraví, a učinil tak jako první papež za zhruba 600 let. Jeho předchůdci úřad zastávali až do své smrti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)