Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nové vedení Maltézské pomoci: A. Weiser nahradí J. Judu

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 4. dubna 2023 22:15
Nové vedení Maltézské pomoci: A. Weiser nahradí J. Judu

Nový ředitel neziskové organizace Maltézská pomoc Andreas Weiser
Autor: Maltézská pomoc / Monika Rohlenová

Praha - Od 1. dubna se stal novým ředitelem neziskové organizace Maltézská pomoc Andreas Weiser, člen rady zapsaného spolku Sdružení Neratov, který nahradil dlouholetého ředitele Jiřího Judu, jenž odchází do důchodu. Weiser má v plánu dále zvyšovat standard nabízených služeb a soustředit se na rozvoj vzdělávání zaměstnanců Maltézské pomoci, což by mělo přispět k zlepšení kvality poskytovaných služeb.

Během 14 let ve funkci se Juda významně podílel na rozvoji organizace, která se rozrostla z malého týmu na jednoho z největších poskytovatelů osobní asistence pro seniory v Česku. Weiser, bývalý dirigent, se připojil k Maltézské pomoci během pandemie koronaviru a předtím působil jako vedoucí pražské centrály. Organizace za dvacet let své existence vyrostla z několika zaměstnanců a dobrovolníků na více než 200 zaměstnanců a zhruba 500 dobrovolníků.

Maltézská pomoc vznikla v roce 2002. Byla zřízená českým Velkopřevorstvím Suverénního řádu Maltézských rytířů a je součástí nejstarší charitativní organizace na světě – Malteser International, která působí ve více než 110 zemích celého světa. Jako charitativní a humanitární organizace zakládá svou činnost na nepřetržité 900leté tradici pomoci trpícím. V ČR Maltézská pomoc pečuje primárně o seniory, ale také o děti, lidi se zdravotním postižením, odsouzené ve výkonu trestu, lidi bez domova či ohrožené sociálním vyloučením.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)