Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež po devíti dnech opustil nemocnici, kde podstoupil operaci kýly

Ze světa / / ČTK / 17. června 2023 7:08
Papež po devíti dnech opustil nemocnici, kde podstoupil operaci kýly

Papež František na kolečkovém křesle
Autor: Skynews

Vatikán - Papež František v pátek ráno opustil po devíti dnech nemocnici Gemelli v Římě, kde minulý týden podstoupil operaci kýly. Informují o tom světové tiskové agentury. Na hlavu katolické církve před vchodem nemocnice čekalo několik desítek příznivců a novinářů.

"Jsem naživu," odpověděl papež na dotaz italské televize Rai ohledně svého zdraví, když opouštěl nemocnici. "Jeho stav je dobrý, viděli jste ho, nyní ho čeká rekonvalescence, jako každého jiného, ale už začal pracovat," řekl novinářům chirurg Sergio Alfieri, který operaci vedl. Už ve středu média informovala, že papež se dobře zotavuje, už pracoval a pomodlil se v nemocniční kapli.

Podle agentur AP a Reuters vyvezli papeže z nemocnice na invalidním vozíku, na němž se šestaosmdesátiletý papež pohybuje už delší dobu kvůli problémům s kolenem. Papež František se podle agentury AP usmíval, mával lidem, kteří na něj čekali, a děkoval jim za přání brzkého zotavení. Pak nastoupil do auta, které na něj čekalo, a odjel.

V římské nemocnici papež podstoupil 7. června tříhodinovou operaci kýly. Podle lékaře Alfieriho se nejednalo o urgentní zákrok. Alfieri papeže operoval i před dvěma lety, začátkem července 2021 papež podstoupil plánovanou operaci, při níž mu lékaři odebrali část tlustého střeva.

Podle lékařů by papež po zotavení neměl být nijak omezen při cestách a dalších aktivitách. Papež František navzdory dlouhodobým potížím s kolenem pokračuje v náročném pracovním programu. Koncem března přitom strávil několik dní v nemocnici se zánětem průdušek, ale už začátkem srpna se chystá do Portugalska a koncem téhož měsíce pojede poprvé do Mongolska.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)