Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež zakončil Světové dny mládeže prosbou za mír. Příští setkání bude v Soulu

Ze světa / kir / ČTK / 7. srpna 2023 0:24
Papež zakončil Světové dny mládeže prosbou za mír. Příští setkání bude v Soulu

Ilustrační foto: setkání mládeže v Lisabonu
Autor: www.facebook.com/clovekavira / Viktorie Supolová

Lisabon - Papež František dnes zakončil v Lisabonu Světové dny mládeže prosbou, aby účastníci festivalu pokračovali v modlitbách za mír. Závěrečné liturgie pod širým nebem se zúčastnilo odhadem 1,5 milionu lidí, uvedl podle agentury Reuters Vatikán s odvoláním na místní úřady. František se dnes z několikadenní cesty do Portugalska vrátil do Říma.

"Dovolte mi, starému muži, abych se s vámi mladými podělil o sen, který mám: je to sen o míru, sen o mladých lidech, kteří se modlí za mír, žijí v míru a budují mírumilovnou budoucnost," řekl šestaosmdesátiletý papež po bohoslužbě a vyzval účastníky, aby v modlitbách za mír pokračovali po návratu domů. "Jste pro svět znamením míru, ukazujete, jak se mohou různé národnosti, jazyky a historie spojovat, místo aby se rozdělovaly," dodal.

František také zúčastněné požádal, aby mysleli na mladé, kteří nemohli na akci přijet kvůli ozbrojeným konfliktům a válkám ve světě. "Když myslím na tento kontinent, cítím velký smutek kvůli milované Ukrajině, která stále velmi trpí," poznamenal papež, jenž se během své výpravy do Portugalska setkal také s delegací 15 mladých lidí z Ukrajiny.

Mnoho věřících, kteří se zúčastnili závěrečné liturgie v lisabonském parku, bylo před tím na noční vigilii s papežem a přespalo venku. Bohoslužby se dnes podle agentury účastnilo na 700 biskupů a 10.000 kněží, kteří obrovskému davu poskytovali eucharistii.

Papež na závěr oznámil, že příští Světové dny mládeže se budou konat v roce 2027 v jihokorejském Soulu, napsala agentura AP, podle níž se tak akce vrátí do Asie poprvé po více než třech desetiletích.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)