Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Válka neřeší žádný problém, jenom rozsévá smrt a zkázu, řekl papež o situaci v Gaze

Ze světa / / ČTK, red. / 18. října 2023 21:02
Válka neřeší žádný problém, jenom rozsévá smrt a zkázu, řekl papež o situaci v Gaze

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur

Vatikán - Situace v Pásmu Gazy je zoufalá a svět musí udělat všechno proto, aby odvrátil hrozící humanitární katastrofu. Při pravidelné generální audienci na Svatopetrském náměstí to dnes řekl papež František. Podle něj se musí věřící v konfliktu mezi Izraelem a hnutím Hamás "přidat na stranu míru" a usilovně se za něj modlit.

"Válka neřeší žádný problém, jenom rozsévá smrt a zkázu, stupňuje nenávist, vyvolává pomstu. Válka ničí budoucnost," řekl podle agentury ANSA papež věřícím. Znepokojuje jej prý možnost, že by se boje mezi radikály z Hamásu a izraelskou armádou mohly vyostřit, a že by se tak konflikt rozšířil. O úterním výbuchu v nemocnici Al-Ahlí v Pásmu Gazy, kde podle palestínských zdrojů zahynuly stovky lidí, se František konkrétně nezmínil.

František vyzval věřící, aby se za mír v Izraeli a Palestině modlili a řekl, že 27. říjen vyhlásil dnem modliteb za mír. Lidé se k nim mohou přidat i ve Svatopetrské bazilice ve Vatikánu.

Při minulé audienci před týdnem papež uvedl, že ho znepokojuje blokáda Gazy, zároveň ale řekl, že Izrael má po napadení ozbrojenci z Hamásu právo se bránit.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)